![]() |
![]() |
![]() |
1 hele dorade (schoon laten maken)
1 kg grof zeezout
350 g bloem
6 eiwitten
en voor de basilicumsaus:
3 el basilicum, gehakt
20 g boter
1 sjalotje, fijngehakt
2 dl witte wijn
2 dl visbouillon
1/4 l slagroom
zout, peper
Vis schoonmaken, dwz vinnen en schubben eraf. Vel eraan laten.Oven voorverwarmen op 250°C.
Zeezout, bloem en eiwitten kneden tot deeg.
Deeg uitrollen, vis erop leggen en deeg rondom vis vouwen.
Vis in midden van oven ca 30 min. laten bakken. Dan ca 15 min. rusten.
Korst stukhakken (aan tafel) en verwijderen. Serveren met basilicumsaus.
De basilicumsaus: Bak het sjalotje glazig in de boter. Schenk de wijn en de visbouillon erbij, roer en laat inkoken tot de helft. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de basilicum pas door de saus vlak voor het opdienen.
Bijgerecht:
Spinazie of snijbiet gekookt en uit laten lekken. Knoflookje (even pletten) en droge pepertjes (verkruimelen) in de olie fruiten, spinazie of snijbiet erbij en kort roerbakken tot het gaat glanzen van de olie. Zout erbij. Klaar. Opeten met een stukje brood.
Proef ook: Saltimbocca of Coniglio in porchetta al finocchietto selvatico